2013 Robotek Yarışması

Okulumuz 4. Geleneksel Ortaöğretim Öğrencilerine yönelik Robotik ve Teknolojik Projeler Yarışmasına ev sahipliği yaptı. Bir çok projenin yarıştığı yarışma 5 Haziran Çarşamba günü,Yeditepe Üniversitesi Mühendislik – Mimarlık Fakültesi lobisinde gerçekleşti.Robot ve Teknoloji Topluluğunun gerçekleştirdiği yarışmada amaç ,teknolojik ve robotik projelere ilgi duyan öğrencileri bir araya getirmek ve çalışmalarını teşvik etmekti.

Proje içeriklerine baktığımız zaman,Robo-Tek Proje yarışması otomatik kontrollü,bilgisayar kontrollü ya da el ile kontrol edilen ve faydalı bir işi yerine getiren her türlü fiziksel,teknolojik ve robotik cihazları,düzenekleri ve makinaları kapsamaktadır.Yarışmaya katılan arkadaşlarımız yeditepe.robotics@gmail.com adresine veya necdet.aslan@yeditepe.edu.tr adresine göndermiş oldukları proje maillerinin bize ulaşmasıyla yarışmaya dahil oldular.Ödül olarak netbook,fotoğraf makinası ve cep telefonu yarışmacıların başarılarına göre dağıtıldı. Ayrıca her yarışmacıya elektronik deney seti ve katılım belgesi sunuldu.

Yarışmada 1.olan Abdullah Soyturk ve Yunus Çiğdem arkadaşlarımıza bundan sonra eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz.Yaptıkları Uzaktan Kumandalı Kovan Sistemi gerçekten çok başarılıydı.

Yarışmada 2. olan Gökhan Hamamcı ve Umutcan Gül arkadaşlarımızda projelerinde gayet başarılıydılar.Elektro-Pnomatik Deney Seti adını verdikleri proje için onlarda iyi bir derece aldılar.

Yarışmada 3.lük ise Emirhan Sarıbaş ve Osman Ertuğrul Çil e verildi.Uzaktan Kumandalı Kamera yarışma için iyi bir projeydi.

Yarışmadan bazı fotoğraflar :